Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Παραπέμπεται ο Καρατζαφέρης για το πόθεν έσχες και τις off-shore

Δημοσίευση: 20/11/2014, 08:55:52



Την παραπομπή του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών, αποφάσισε ομόφωνα την Τετάρτη η Επιτροπή Πόθεν Έσχες, για την εμπλοκή του στην υπόθεση των εξοπλιστικών και συγκεκριμένα την προμήθεια τεσσάρων ελικοπτέρων Super Puma από την Eurocopter, ύψους 64.000.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2007, φέρεται να μετακινήθηκαν μέσω της off shore εταιρείας Catalina Ltd εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ όπως προκύπτει από το "πόθεν έσχες" του 1994, εμφανίζεται ως κάτοχος της εν λόγω off-shore.

Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη υποστήριξε στην Επιτροπή ότι ο κ. Καρατζαφέρης διαθέτει και τρίτη off-shore, με την επωνυμία "Deck Rock Limited".

Το πόρισμα - φωτιά

Η Επιτροπή της Βουλής, επικύρωσε ομόφωνα τα αποτελέσματα του ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών της, που πραγματοποιήθηκε με βάση τον φάκελο που απέστειλε στη Βουλή ο εισαγγελέας Εφετών, Π. Μπρακουμάτσος, διαπιστώνοντας τα αδικήματα της παράνομης συμμετοχής του προέδρου του ΛΑΟΣ σε υπεράκτια (off shore) εταιρεία και της ανακριβούς δήλωσης "πόθεν έσχες"

Σημειώνεται πως στις δηλώσεις "πόθεν έσχες" του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν έχει αναφέρει μετά το 1993 την υπεράκτια εταιρεία "Catalina" που κατείχε αρχικά με το γιό του, αλλά ούτε και τη δεύτερη εταιρεία με την ονομασία "Hommeric" που απέκτησε στη συνέχεια. Ενδείξεις διαπιστώνονται επίσης και για το αδίκημα του "ξεπλύματος μαύρου χρήματος". Απαγόρευση κατοχής off shore εταιρείας, ισχύει για τους βουλευτές από το 2003 - ενώ με διάταξη του 2010 η απαγόρευση συμπεριέλαβε ρητά και ενδεχόμενα παρένθετα πρόσωπα.

Η Επιτροπή αποφάσισε επίσης ομόφωνα την αποστολή του φακέλου του Γ. Καρατζαφέρη και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να υπάρξει καταλογισμός της ζημίας του Δημοσίου από τις παράνομες δραστηριότητές του, και να δρομολογηθεί στη συνέχεια η κατάσχεση των καταλογισθέντων ποσών, για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου

Τέλος, για περαιτέρω έλεγχο παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη οι πρώην βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Αριστείδης Τσιπλάκος και Τηλέμαχος Χυτήρης, προκειμένου να διερευνηθεί διαφαινόμενη απόκλιση μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων τους και των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Να σημειωθεί ότι όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές εβδομάδες, όταν δημοσίευμα της εφημερίδας Real News (9/11) εμφάνιζε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ως πιθανά εμπλεκόμενο σε νέο σκάνδαλο εξοπλιστικών και συγκεκριμένα στην εξαγορά ελικοπτέρων Super Puma.
 



 
  Αναγνώσεις: 478

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ