Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Συρία: Εκεχειρία την 1η Μαρτίου ζητά η Ρωσία, «τώρα» λένε οι ΗΠΑ

Δημοσίευση: 11/02/2016, 14:46:16

Με τις συνομιλίες για το Συριακό στη Γενεύη να βρίσκονται στον πάγο, η Ρωσία προτείνει εκεχειρία από την 1η Μαρτίου - με τις ΗΠΑ να ζητούν άμεση κατάπαυση πυρός, κατηγορώντας τη Μόσχα πως επιδιώκει να κερδίσει χρόνο για τις δυνάμεις του Άσαντ, ώστε να επεκτείνουν τις περιοχές που ελέγχουν.

Οι ξένες δυνάμεις συναντώνται την Πέμπτη στο Μόναχο της Γερμανίας, με διακηρυγμένο στόχο να βρεθεί έδαφος για την επανέναρξη των έμμεσων συνομιλιών καθεστώτος και αντιπολίτευσης στη Γενεύη.

Οι συνομιλίες έχουν διακοπεί μέχρι, θεωρητικά, τις 25 Φεβρουαρίου και η ομάδα που εκπροσωπεί την αντιπολίτευση ζητά παύση των εχθροπραξιών για να επιστρέψει στο τραπέζι. Στο συριακό έδαφος, ο στρατός έχει ανεβάσει την πίεση γύρω από το Χαλέπι υπό την υποστήριξη και των ρωσικών επιδρομών.

Ουάσινγκτον και Μόσχα ανταλλάσσουν κατηγορίες για την πορεία που πήραν οι συνομιλίες στη Γενεύη.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τους όρους μίας κατάπαυσης του πυρός στη Συρία» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γκενάντι Γκατίλοφ, σύμφωνα με το ρωσικό Interfax. «Πηγαίνουμε στο Μόναχο για να συζητήσουμε αυτό το θέμα» προσέθεσε, λέγοντας ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μπορούν να ξαναρχίσουν πριν από τις 25 Φεβρουαρίου.

«Ποιος φέρει την ευθύνη της αποτυχίας του πρώτου γύρου των διαπραγματεύσεων; Η αντιπολίτευση και το Ριάντ, αυτοί πρέπει να ερωτηθούν, εξ όσων γνωρίζω η συριακή κυβέρνηση είναι έτοιμη» ανέφερε.

«Πηγαίνουμε στο Μόναχο με μία μεγάλη ελπίδα σε μία κρίσιμη στιγμή» ανέφερε ο αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι.

Ο Κέρι κάλεσε τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ να «συνεργαστεί προς την κατεύθυνση της κατάπαυσης του πυρός και να συμβάλει στη δημιουργία ενός κλίματος ευνοϊκού για διαπραγματεύσεις».



 
  Αναγνώσεις: 502

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ